Bereken het aantal dagen tussen twee datums


Startdatum

Einddatum
Hulpmiddel voor het berekenen van het aantal dagen

Rekenmachine waarmee u het aantal dagen tussen de ene datum en de andere kunt berekenen.
Als u wilt weten hoeveel dagen er tussen twee datums zitten, de duur of de tijd tussen twee datums, dan is onze online calculator er om u te helpen.

Aantal dagen per maand

Het aantal dagen in een maand varieert afhankelijk van de maand en of het jaar een schrikkeljaar is of niet.
In 1 maand zijn er 30 of 31 dagen, met uitzondering van februari, dat heeft 28 dagen, of 29 dagen voor een schrikkeljaar.

Er zijn 12 maanden in het jaar: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.
januari: 31 dagen
februari: 28 dagen (of 29 dagen in een schrikkeljaar)
maart: 31 dagen
april: 30 dagen
mei: 31 dagen
juni: 30 dagen
Juli: 31 dagen
augustus: 31 dagen
september: 30 dagen
oktober: 31 dagen
november: 30 dagen
december: 31 dagen

De Gregoriaanse kalender is de meest gebruikte ter wereld. Het vindt zijn oorsprong in een niet-religieuze kalender die is uitgevonden door Julius Caesar (de gevierde Romeinse generaal en staatsman, de veroveraar van Gallië).

Schrikkeljaar

Een schrikkeljaar is een jaar met 366 dagen in plaats van 365 dagen voor een gewoon jaar. De extra dag is 29 februari. Elke vier jaar vindt er een schrikkeljaar plaats. Waarom ? Om het kalenderjaar te helpen synchroniseren met het zonnejaar, of de tijd die nodig is om de baan van de aarde rond de zon te voltooien (wat ongeveer 365 dagen en een kwart dag is). 29 februari is een datum die gewoonlijk om de vier jaar voorkomt en wordt de schrikkeldag genoemd.

Het duurt ongeveer 365,25 dagen voordat de aarde om de zon draait (een zonnejaar). Meestal ronden we de dagen in een kalenderjaar af op 365. Om de ontbrekende dagdeel in te halen, voegen we ongeveer elke vier jaar een dag toe aan onze kalender.